Rimelig online markedsføring

Å få laget og publisert en rimelig hjemmeside er første steg for å gjøre ditt firma eller din organisasjon kjent på internett uten å bruke for mye penger. Neste steg er rimelig online markedsføring.

Nettsiden må være søkbar og rangere godt i søkemotorene Google, Bing, Yahoo og andre søkemotorer som potensielle kunder bruker for å finne varer og tjenester de ønsker å kjøpe.

Teknikken som brukes er søkemotoroptimalisering, det er faguttrykket for å tilpasse nettsidene for søkemotorer og linkbygging til nettsiden for å øke hjemmesidens popularitet, og dermed rangering i søkeresultatene kundene ser. Det koster ingenting å registrere nettsiden i de store søkemotorene, men mer omfattende eksponering koster penger.

Du kan lese mer om hvordan din nettside kan gjøre nytte av søkemotoroptimalsiering i Google, Bing og Yahoo på denne siden. Søkemotoroptimalsiering er svært kostnadseffektivt og man kan spare mye penger med denne metoden. En annen teknikk er søkmotormarkedsføring, dvs. at man kjøper annonser i søkemotorene, man kan også kjøpe linker og annonser mange andre plasser på internett. Les mer om markedsføring på internett her.

Ditt firma og din nettside bør også være tilstede på andre plattformer som kundene bruker som f.eks. sosiale medier. Noen av de viktigste sosiale nettverkene er Facebook, Twitter, YouTube,  LinkedIn og Pinterest. De sosiale nettsidene er gratis å registrere seg på og koster ingenting å bruke. Men som søkemotorene er det også mulig å kjøpe reklame for å øke eksponeringen mot potensielle kunder.

Gunnar AndreassenRimelig online markedsføring