Webdesign feil

Webdesignerne og webutviklerne i Rimelig Webdesign har mange års erfaring innen design av hjemmesider, som kunde hos Rimelig Webdesign slipper du å måtte oppleve disse 10 typiske webdesign feilene. Om du planlegger å lage din egen nettside bør du kikke på denne listen for å unngå de mest vanlige webdesign feilene.

1. Stygg design

Ikke alle nettsider er like pene, men det finnes faktisk nettsider som er stygge. Disse er som regel laget av personer som ikke har erfaring innen grafisk design eller webdesign.

2. Dårlig navigering

Dine hjemmesider må være lette å finne frem i, ikke bare for kundene men også søkemotorer som Google, Yahoo og Bing. Vanlige feil er å gjemme viktig innhold på undersider som er vanskelig å finne frem til og å ikke ha en lettfattelig meny.

3. Ikke skille på besøkte og ubesøkte linker

Når besøkte linker endrer farge er det lettere å orientere seg, vet du ikke hvilke linker du har lest eller skal lese er det forvirrende å navigere seg frem og tilbake uten at linkene endrer farge.

4. Vanskelig tekst

Mye og liten tekst på nett er vanskelig å skumlese, og på internett skanner brukerne innhold i mye større grad enn i andre sammenhenger. Overskrifter, lister og et et lettfattelig språk bedrer lesbarheten.

5. Mye reklame

Brukere av internett overeksponeres for reklame, når de besøker din nettside er det viktig at det grafisk inntrykket er mer dempet, det samme gjelder språket på nettsiden. Derfor er det viktig å unngå aggressiv grafikk og overivrig reklametekst.

6. Forskjellige fonter

Man kan variere mye med tekststørrelse på en hjemmeside, men å bruke for mange fonter gjør at nettsiden lett virker amatørmessig.

7. Linker i nye vinduer

Man må aldri åpne linker i nye vinduer når brukerne er inne på ditt nettsted, det samme gjelder selvsagt når man linker til partnere og bedriftens sider på sosiale medier.

8. Dårlig søkeoptimalisering

Har du en nettside ønsker du at den skal bli funnet. Om den ikke er søkeoptimalisert er det ikke så lett for søkemotorene å indeksere nettsiden din rett, dorfor må websiden være rett laget.

9. Store filstørrelser

Få ting er mer irriterende enn å se på at store bilder og andre elementer på nett langsomt lastes ned og gradvis vises. Filene må konverteres til rett format og størrelse.

10. Ikke komme til poenget

Hjemmesiden må svare på spørsmålene kunden ønsker å vite, eller svarene du ønsker at de som besøker nettsiden din skal få informasjon om.

Gunnar AndreassenWebdesign feil